Overal waar je kijkt zie je ze: Vloggers! Je kunt ze herkennen aan hun slechte humor, vervelende pranks en hun slechte openingszinnen voordat ze iedere vlog beginnen. Maar.. waarom.. wij.. NOOIT.. een vlogger serieus moeten nemen, die wil gaan rappen..

1.  Succes moet je verdienen
De hiphop is ontstaan in de onderklasse, het was de muziek van de arme. Hiphop komt uit de Getto’s en mededankzij de afro-Amerikanen is het tot stand gekomen, shoutout naar jullie boys!  Om een voorbeeld te noemen van een wereldberoemde rapper kijken we even naar Eminem, deze man is met niks begonnen. Het was een man met een ambitie en heeft de discipline gehad om deze waar te maken. En zo zie je ze hier in Nederland ook.. Boef, Lijpe, Ismo en Hef zijn echt niet geboren met de zekerheid op een rijke toekomst. Deze mannen hebben gewoon keihard gewerkt om op de plek te komen waar ze nu staan. Een vlogger die zichzelf voor schut zet en zo beroemd wordt… dat verdient echt geen fame in de rapscene.

2. Waarover wil je rappen gap?
Tuurlijk.. een aantal rappers overdrijven echt wel.. en nee.. niet alles zou waar zijn, maar de lines die worden gespit komen echt wel ergens vandaan. Vele rappers komen van de bodem en weten hoe het is om te moeten overleven. Als je honger hebt ben je tot gekke dingen instaat gap. In dit wereldje worden er genoeg dingen gedaan, gezien en gehoord. Maar hé.. vloggertje? We zijn heel benieuwd naar wat jij te vertellen hebt.

3. Auto-tune doet wonderen
Er zijn tegenwoordig genoeg boys die een ambitie hebben om ooit voor een volle zaal te mogen rappen. Deze boys zijn er hele dagen mee bezig en strijden om ooit een keer door te breken. Maar oké.. sommige van deze boys hebben de ambitie, maar het talent niet. Er zijn alleen ook boys die gewoon talent hebben en geboren zijn voor de rapscene, maar vaak vallen deze rappers gewoon niet op. Vloggers zonder talent, maar met budget, veel volgers en een beetje video/audio kennis hebben dan ook een zieke voorsprong. Die dingen maken een vlogger nog geen rapper.

4. Keep it real
Als alles al meezit kan een vlogger inderdaad makkelijk beginnen met rappen, hard werken om bekend te worden hoeft een vlogger toch niet. Maar hé.. vertel eens vloggertje.. Waarom zou je gaan rappen als vloggen toch al goed gaat? Voor het extra geld? De meiden? De fame? Of wil je gewoon een ‘’stoer imago’’? Laat ons niet lachen man…

5. Twee verschillende werelden
Vloggers hebben vooral een jonge doelgroep, vlogs op Youtube worden voornamelijk bekeken door kids tussen de 13-16 jaar. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar is dit de doelgroep die we willen zien in de rapscene? Willen we reacties zoals #KNOLPOWER onder de video’s van Killer Kamal? Kijk even naar een random rapvideo op Youtube, onder elke video zijn er mensen die elkaar uitschelden. Dit gaat nu natuurlijk alleen maar meer worden. Diederik-Jan uit Hilversum en Sofiane Youssef uit de Bijlmer hebben twee verschillende wereldbeelden en dat gaat botsen.

Advertenties