”Ik ben geen dagobert
Ik ben op straat bekend
Verdien er niks aan als je aan me denkt
En wat weet je van dit als je daar niet bent”

lijpe

Real name: Abdel Achahbar
Artiestennaam: Lijpe
Geboorteplaats: Maarssen (Utrecht)
Label: Top Notch
Leeftijd:  23 jaar (29 oktober 1993)

Van de bodem naar de grond
Abdel, die vroeger ook wel appie werd genoemd is van marrokaanse afkomst. Opgegroeid in de straten van Maarssen kwam Appie geregeld in aanraking met justitie, maar dat stopte hem niet om samen met zijn vrienden rapnummers te maken. Wat begon als ‘’youtube filmpjes maken om later zelf terug te kijken’’ is uitgegroeid naar miljoenen views.

We doen gek voor die jackpot
In 2013 stond rapper Lijpe samen met rapper Ismo bij Zonamo Underground, deze keiharde sessie leverde tot op heden 6,2 miljoen views op. Dit zorgde ervoor dat rapper Lijpe (door tips van rapper Kempi) in de picture kwam bij Top Notch, waar hij in 2014 zijn contract tekende.


Jackpot komt eraan
In begin 2015 kwam rapper Lijpe samen met de nieuwe generatie rappers samen op Schiermonnikoog. In de nieuwe generatie rappers, bekend onder de naam New Wave zitten rappers zoals Ronnie Flex, Jonna Fraser, ‘Lil Kleine, Bokoesam, SFB, Frenna, Def Major en producer Jack $hirak. Tien dagen hadden deze strijders nodig om het album te schrijven en te produceren. New Wave werd een groot succes, met 60 miljoen Spotify streams en 80 miljoen Youtube views leverde het hun de Popprijs van 2015 op en zo kwam de jackpot wel heel dichtbij..

Voor het album New Wave maakte lijpe het nummer ‘’verandert’’ en werkte hij samen aan de nummers ‘’Vallen in de club’’, ‘’Dikke gun’’ en ‘’kan er niet omheen’’. Al snel nadat het album New Wave uitkwam, kwam Lijpe met zijn eigen debuutalbum ‘’levensles’’ en zijn album ‘’jackpot’’.

Jackpot is binnen
Rapper Lijpe groeit naar de top van de Nederlandse rap scene en dat bewijst hij met zijn album jackpot die in Nederland op de tweede plaats komt van de Album top 100. Ook krijgt Lijpe een gouden plaat uitgereikt voor zijn nummer “eng” en dat door niemand minder dan straatvlogger ‘’Ismael Ilgun’’.

goudenplaat

 

Advertenties